Ugrás a tartalomra
Pixabay/franciscalis

Korlátozásokkal telik a zsidó újév

2021.09.06
11:39
2021.09.06
11:48
Forrás
Vajdaság Ma
A Siratófalnál idén egyszerre csak nyolcezren imádkozhatnak.

A koronavírus árnyékában ünneplik idén a zsidó újévet Izraelben. Bizonyos korlátozások mellett találkozhatnak egymással a rokonok, de az egészségügyi szakemberek arra kérték az ünneplőket, hogy nyitott, szellőztetett helyeken rendezzék meg az ünnepi vacsorákat, és a zárt helyeken maximum 50, nyitott térben pedig legfeljebb százan tartózkodjanak.

A Siratófalnál idén egyszerre csak nyolcezren imádkozhatnak, ahová ebben az időszakban más években tízezrek szoktak elzarándokolni.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyébként a zsidó újév alkalmából boldog, édes új esztendőt kívánt a magyarországi zsidó közösség minden tagjának. Az ünnepi üzenetét tartalmazó levelet idén is a magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek kézbesítették.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a teremtett világ rendje szerint a sötétséget felváltja a világosság, a nagy esőzéseket napsütés követi, a keserűbb napok után pedig mindig édesek jönnek.

zsidó
újév
Siratófal

Most

17:02, Frissítve: 17:30

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.