Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Környezeti katasztrófával fenyeget a lángoló teherhajó Srí Lanka partjainál

2021.06.05
09:23
2021.06.05
11:50
Forrás
www.elobolygonk.hu
Már két hete lángol, és a katasztrófaelhárító haditengerészeti erők minden igyekezete ellenére mostanra megállíthatatlanul süllyed Srí Lanka partjainál egy vegyi anyagokat szállító teherhajó.

A szingapúri felségjelzésű X-Press Pearllel történtek több száz tonna olaj tengerbe jutásával fenyegetnek. A hajó rakománya között több mint 25 tonnányi salétromsav is van. A hatóságok az érintett partszakaszt lezárták és betiltották a halászatot.

Sri Lanka
hajó
hajóbaleset
környezeti katasztrófa

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.