Ugrás a tartalomra
Tanjug

Koronavírus: 79 200 fertőzött, 2627 halott

2020.02.24
13:10
2020.02.24
17:17
Forrás
MTI, BBC
A koronavírus eddig több mint 78 ezer embert fertőzött meg Kína szárazföldi részén, ahol a tüdőgyulladást okozó betegséget először regisztrálták.

A vírus eddig mintegy 2600 halálos áldozatot követelt a távol-keleti országban. Dél-Korea, Olaszország és Irán is a vírus visszaszorításával küzd. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Kína mellett eddig 26 országból összesen 1200 koronavírus által fertőzött esetet és 27 halálos áldozatot tartanak számon.

Tanjug

A koronavírus, hivatalos nevén a COVID-19 legújabb információk szerint a Közel-Keleten kezdett el terjedni. Hétfőn Afganisztán, Kuvait és Bahrein jelentették első eseteket, a fertőzöttet mindegyike Iránból visszatért személy. Törökország elővigyázatosságból lezárta az Iránnal közös három szárazföldi határátkelőhelyét, miután az új típusú koronavírus a napokban a szomszédos országban is megjelent. Iránban a koronavírus eddig 43 személyt fertőzött meg és nyolcan vesztették életüket. A törökországi repülőterek ideiglenesen egyetlen, Iránból érkező légi járatot sem fogadnak.

Tanjug

A vírus továbbterjedésének megfékezése érdekében a világ számos országa ideiglenesen lezárta a légi közlekedést Kínával. Azok az utasok pedig, akik Kínából érkeznek, a legtöbb országban azonnali, 14 napos karanténba kerülnek. Több nagyvárosban beszüntették a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvényeket, így a velencei karnevál is megszakították. A koronavírus elleni védőoltáson még dolgoznak, a megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges. A tüdőgyulladást okozó vírus különösen veszélyes lehet az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre.

koronavírus
áldozatok
fertőzött
Kína

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.