Ugrás a tartalomra
Tanjug

Koronavírus: 79 200 fertőzött, 2627 halott

2020-02-24
13:10
2020-02-24
17:17
Forrás
MTI, BBC
A koronavírus eddig több mint 78 ezer embert fertőzött meg Kína szárazföldi részén, ahol a tüdőgyulladást okozó betegséget először regisztrálták.

A vírus eddig mintegy 2600 halálos áldozatot követelt a távol-keleti országban. Dél-Korea, Olaszország és Irán is a vírus visszaszorításával küzd. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Kína mellett eddig 26 országból összesen 1200 koronavírus által fertőzött esetet és 27 halálos áldozatot tartanak számon.

A koronavírus, hivatalos nevén a COVID-19 legújabb információk szerint a Közel-Keleten kezdett el terjedni. Hétfőn Afganisztán, Kuvait és Bahrein jelentették első eseteket, a fertőzöttet mindegyike Iránból visszatért személy. Törökország elővigyázatosságból lezárta az Iránnal közös három szárazföldi határátkelőhelyét, miután az új típusú koronavírus a napokban a szomszédos országban is megjelent. Iránban a koronavírus eddig 43 személyt fertőzött meg és nyolcan vesztették életüket. A törökországi repülőterek ideiglenesen egyetlen, Iránból érkező légi járatot sem fogadnak.

A vírus továbbterjedésének megfékezése érdekében a világ számos országa ideiglenesen lezárta a légi közlekedést Kínával. Azok az utasok pedig, akik Kínából érkeznek, a legtöbb országban azonnali, 14 napos karanténba kerülnek. Több nagyvárosban beszüntették a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvényeket, így a velencei karnevál is megszakították. A koronavírus elleni védőoltáson még dolgoznak, a megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges. A tüdőgyulladást okozó vírus különösen veszélyes lehet az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre.

koronavírus
áldozatok
fertőzött
Kína

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.
15:21, Frissítve: 17:08

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.