Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mićael Sohn

A koronavírus áldozataira emlékeztek Németországban

2021.04.18
20:48
2021.04.18
21:05
Forrás
Euronews
A berlini koncertteremben Frank-Walter Steinmeier és Angela Merkel találkozott az elhunytak hozzátartozóival.

Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a koronavírus-járvány csaknem 80 ezer német halottjára vasárnap. Ezután Frank-Walter Steinmeier német elnök és Angela Merkel kancellár a berlini koncertteremben találkoztak elhunytak hozzátartozóival. Ma a számokra és statisztikákra nézünk, nem pedig azokra az emberekre, akik elhunytak - mondta a német elnök. Hozzátete, a családaik, barátaik, szomszédaik, kollégáik és a társadalom hiányolja őket, és már soha nem térnek vissza, de megmaradnak emlékeinkben, nem felejtjük el őket.

Az elhunytak hozzátartozói gyertyákat helyeztek el, és a csaknem üres koncertteremben klasszikus zeneműveket adtak elő tiszteletükre.

Angela Merkel
áldozatok
koronavírus
járvány

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.