Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

A koronavírus-fertőzés eddigi mérlege: 427 halott, 730 gyógyult

2020-02-04
14:40
2020-02-04
16:37
Forrás
Pannon RTV
Tovább emelkedik a koronavírusos fertőzöttek száma. Már 427-en haltak bele a betegségbe, és csaknem 20 700 embernél mutatták ki a vírus jelenlétét. 730-an pedig kigyógyultak a betegségből.

A legérintettebb terület továbbra is a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartomány, és annak székhelye, Vuhan. A fertőzések több mint fele, és a halálesetek 97 százaléka ott található. A világ egyéb részeiről is érkeznek hírek a járvány terjedéséről.

Foto: Tanjug/Chinatopix via AP

Belehalt az egyik hongkongi fertőzött a Közép-Kínából kiindult új koronavírus okozta betegségbe, ezzel a járvány első halálos áldozatát szedte a városban. A 39 éves férfi minden valószínűség szerint Vuhan városában kapta el a fertőzést. Hongkongban a legfrissebb adatok szerint 17 fertőzöttet diagnosztizáltak. A férfi halálával kettőre emelkedett a Kínán kívül elhalálozottak száma. Egy 44 éves vuhani férfi február 1-jén halt bele a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-fertőzésbe a Fülöp-szigeteken.

Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Yu

Németországban tizenkettőre nőtt a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma. Ebből tíz Bajorországban található, és mindegyik egy ottani autóipari beszállító cég munkatársa, vagy azok családtagja. Az első fertőzés a cég egyik továbbképzésén történt. A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

A Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok nem mutattak kóros eredményt. Szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre utaló klinikai vagy laboratóriumi eltérés nem észlelhető. Jobban van az a kínai nő is, aki hétfőn magas lázzal érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Nála sem igazolták a koronavírus-fertőzést, fáj a torka, de annak más oka lehet.

koronavírus
vírusfertőzés
Kína
Hongkong
Vuhan
Németország

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.