Ugrás a tartalomra
Tanjug/Fan Peishen/Xinhua via AP

Koronavírus - Ismét emelkedett a napi új fertőzöttek száma Kínában

2020-02-21
07:28
2020-02-21
07:54
Forrás
MTI
Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét.

Csütörtök éjfélig Kína szárazföldi részén 889 új beteget diagnosztizáltak, a koronavírus összes fertőzöttjének száma ezzel 75 465-re emelkedett. Az újabb 118 halálozással a járvány immár 2236 életet követelt. A gyógyult betegek száma 18 ezer fölé emelkedett Kínában és ezzel az egy napon belül jelentett gyógyultak száma immár harmadik egymást követő napon haladta meg az új fertőzöttekét.

A Hupejben dolgozó egyik szakértői csapat vezetője közben azt mondta: találkoztak olyan esetekkel, amelyekben gyógyult pácienseknél is kimutatható volt a vírus, ami azt jelenti, hogy még fertőzőek lehetnek. Hasonló eseteket Kanadából is jelentettek.

A kínai tudományos és technológiai miniszterhelyettes közölte, hogy április második felében kezdik majd el a koronavírus elleni legkorábbi oltóanyag klinikai tesztjeit.

koronavírus
fertőzött
áldozat

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.