Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Koronavírus a párizsi vízhálózatban

2020.04.20
11:20
2020.04.20
12:44
Forrás
Szerbiai RTV
Nyomokban koronavírust találtak a párizsi vízhálózatban, amelyet nem emberi fogyasztásra használnak.

A francia hatóságok azonnal lezárták az érintett szakaszokat, amelyekből az utcák mosását és a zöldterületek öntözését végzik.

Ez a víz a Szajnából és egy közeli csatornából származik. A főváros Képviselő-testületének közleménye szerint az ivóvízhálózat nem érintett, mivel Párizsban külön vezetékrendszeren szállítják az emberi fogyasztásra szánt tiszta vizet. A koronavírus-fertőzés miatt lezárt parkok öntözését átmeneti jelleggel ivóvízzel oldják meg Párizsban, a szökőkutakat pedig leállították.

Eddig nem bizonyított, hogy a Covid-19 víz által, az emésztőrendszeren keresztül is képes lenne fertőzni.

Franciaország
Párizs
koronavírus
víz
vízhálózat

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.