Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Koronavírus – világszerte 24 ezer áldozat, 123 ezer gyógyult

2020-03-27
07:16
Forrás
MTI
Már több mint 24 ezren haltak bele a koronavírus szövődményeibe világszerte. 532 ezren fertőződtek meg mostanáig, és 123 ezren gyógyultak ki a betegségből. Cikkünk folyamatosan frissül.

Az összes elhunyt harmada Olaszországból való, Itáliában már 8200 az áldozatok száma.

Spanyolországban eddig 4300-an haltak meg, többen, mint Kínában.

Az Amerikai Egyesült Államokban is meghaladta már a vírusfertőzöttek száma a Kínában regisztráltakét.

A Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban - washingtoni idő szerint csütörtökön délután - 82 ezer 404 fertőzést diagnosztizáltak az új típusú koronavírussal, míg Kínában 81 ezer 782 a regisztrált fertőzöttek száma.

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait. Az új típusú koronavírust egyedül New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 385 ember vesztette életét. A gyorsan terjedő vírus az Egyesült Államokban eddig összesen 1173 ember életét követelte.     

Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.
 

koronavírus-fertőzés
koronavírus

Most

Népszerű