Ugrás a tartalomra
Pixabay/mohamed_hassan

Külföldiek is tagjai lehetnek a német katonaságnak

2018-12-29
17:59
Forrás
Blic
Azok a szerbiaiak, akik rendelkeznek magyar vagy horvát állampolgársággal a jövőben akár tagjai lehetnek a német katonaságnak - írja a Blic.

A belgrádi napilap emlékeztet, jelenleg még ugyan csak német állampolgárok lehetnek tagjai a haderőnek, de a tervek szerint más európai uniós országok állampolgáraira is kiterjesztenék a fizetett német katonai szolgálatban való részvétel lehetőségét. A német hadseregben a kezdőfizetés bruttó 2 ezer euró, ez azonban változhat, előléptetések esetén akár az 5 ezer eurót is elérheti. A módosítás oka, hogy szakemberhiánnyal küzdenek a német hadseregnél, jelenleg leginkább orvosokra és IT-szakemberekre van szükségük. A törvénymódosítás időpontjáról egyelőre nem szólnak a hírek. 

Németország
katonaság

Most

23:08, Frissítve: 07:41

Vereséget szenvedett a Crvena zvezda

A Tottenhamnek egy félidő is elég volt, hogy bebiztosítsa győzelmét a Crvena zvezda ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.