Ugrás a tartalomra
Pixabay/mohamed_hassan

Külföldiek is tagjai lehetnek a német katonaságnak

2018-12-29
17:59
Forrás
Blic
Azok a szerbiaiak, akik rendelkeznek magyar vagy horvát állampolgársággal a jövőben akár tagjai lehetnek a német katonaságnak - írja a Blic.

A belgrádi napilap emlékeztet, jelenleg még ugyan csak német állampolgárok lehetnek tagjai a haderőnek, de a tervek szerint más európai uniós országok állampolgáraira is kiterjesztenék a fizetett német katonai szolgálatban való részvétel lehetőségét. A német hadseregben a kezdőfizetés bruttó 2 ezer euró, ez azonban változhat, előléptetések esetén akár az 5 ezer eurót is elérheti. A módosítás oka, hogy szakemberhiánnyal küzdenek a német hadseregnél, jelenleg leginkább orvosokra és IT-szakemberekre van szükségük. A törvénymódosítás időpontjáról egyelőre nem szólnak a hírek. 

Németország
katonaság

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.