Ugrás a tartalomra
Vakcinát ad a gyereknek
Pixabay/12019

Különleges ebolaügyi ENSZ-megbízott Kongóban

2019-05-23
22:15
Forrás
Euronews
Különleges megbízottat nevez ki az ENSZ a Kongóban pusztító ebola-járvány megfékezésére.

Bár az Egészségügyi Világszervezet szerint a kór egyelőre nem terjedt túl az ország Észak-Kivu és Ituri tartományán, továbbra is nagy a veszélye annak, hogy megjelenik más tartományokban, akár a szomszéd államokban. Mostantól David Gressly, a Kongóban működő ENSZ-misszió helyettes vezetője felel a nemzetközi válaszlépések összehangolásáért, továbbá a járvány megfékezéséhez szükséges biztonsági és politikai feltételek szavatolásáért. Az afrikai országban tavaly nyár óta pusztító ebolajárvány eddig több mint 1200 ember halálát okozta, és 1700 betegnél diagnosztizálták a betegséget.

Kongó
ebola
ENSZ

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.