Ugrás a tartalomra
Vakcinát ad a gyereknek
Pixabay/12019

Különleges ebolaügyi ENSZ-megbízott Kongóban

2019-05-23
22:15
Forrás
Euronews
Különleges megbízottat nevez ki az ENSZ a Kongóban pusztító ebola-járvány megfékezésére.

Bár az Egészségügyi Világszervezet szerint a kór egyelőre nem terjedt túl az ország Észak-Kivu és Ituri tartományán, továbbra is nagy a veszélye annak, hogy megjelenik más tartományokban, akár a szomszéd államokban. Mostantól David Gressly, a Kongóban működő ENSZ-misszió helyettes vezetője felel a nemzetközi válaszlépések összehangolásáért, továbbá a járvány megfékezéséhez szükséges biztonsági és politikai feltételek szavatolásáért. Az afrikai országban tavaly nyár óta pusztító ebolajárvány eddig több mint 1200 ember halálát okozta, és 1700 betegnél diagnosztizálták a betegséget.

Kongó
ebola
ENSZ

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.