Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Laura lecsapott Lousiana államra

2020-08-27
15:22
Forrás
CNN
Négyes kategóriájú hurrikánként csapott le Laura az Egyesült Államokra Lousiana állam nyugati részén és a szárazföld felé tart, ahol már csökken az ereje.

A hatóságok elővigyázatosságból több mint félmillió embert költöztettek ki. Szakemberek szerint egyes részeken hatalmas veszélyt jelent majd a vihar: akár 240 kilométer per órás széllökéseket, és 250 milliméternyi esőt is magával hozhat.

A vihar vonulását nagy területen özönvízszerű esőzés kíséri. A hatóságok a partvidék mentén öt-hat méter magas vihardagályra figyelmeztetnek. Texas és Lousiana államban százezer háztartásban nincs áram.

Legutóbb 1856-ban jegyeztek fel hasonló erősségű hurrikánt – számolt be a CNN.

Laura
hurrikán
USA
szél
eső
vihar

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.