Ugrás a tartalomra
Pix/Seaq68

Lazít a vadvédelmi szabályozáson az amerikai kormányzat

2019-08-13
09:20
2019-08-13
09:48
Forrás
MTI
Az új szabályozás bányászati, olaj-, és gázkitermelési engedélyeket tesz lehetővé azokon a vidékeken, ahol védett állatok és növények élnek.

Az új szabályozás csökkenteni fogja a vadon élő állat-, és növényvilág életterét, valamint új bányászati, olaj-, és gázkitermelési engedélyeket tesz lehetővé azokon a vidékeken, ahol védett állatok és növények élnek. Az új törvény szerint egy-egy faj védetté nyilvánítása előtt a jövőben a gazdasági megfontolásokat is figyelembe kell majd venni. A jelenleg érvényben lévő törvény, amelyet még Richard Nixon elnök írt alá 1973-ban, ezt nem írja elő. Abban kifejezetten a gazdasági hatásoktól független, csakis a tudományra alapozott döntések elfogadása áll.

A veszélyeztetett fajok védelméről szóló törvény átalakítását hétfőn fejezték be és várhatóan már a héten megjelenik a hivatalos közlönyben. A környezetvédő csoportok máris aggodalmaikat fejezték ki. Hiszen a Nixon elnök által aláírt törvénynek köszönhetően az Egyesült Államokban nem tűntek el végleg a hosszúszárnyú bálnák, a Tennessee államban honos bíborszínű kasvirágok, vagy a floridai manátuszok, vagyis tengeri tehenek.

Drew Caputo, az Earthjustice nevű környezetvédelmi szervezet vezetője elmondta, hogy ha rövid távú gazdasági érdekek alapján születnek majd a döntések, akkor egy sor faj végleges kipusztulására számíthatunk.

Amerika
vadvédelem

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.