Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/12019)

Leállítja az Ukrajnán keresztül Európába irányuló gázszállítást a Gazprom

2022.09.28
18:15
Forrás
magyarnemzet.hu
A lépés hátterében elszámolási, illetve jogvita van – jelentette be szerdán Twitter-üzenetben az orosz földgázkitermelő vállalat. Moszkva szankciókat helyezett kilátásba az ukrán állami gáztársaság, a Naftogaz ellen.

Ha meghozzák a döntést az oroszok, akkor a Gazprom egyáltalán nem fizethet tranzitdíjat az ukrán vállalatnak – írja a Világgazdaság.

A Gazprom bejelentésére Menczer Tamás, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-oldalán reagált: ha ez valóban megtörténik, akkor kizárólag déli irányból, a Török Áramlaton keresztül érkezik majd orosz gáz Európába, hiszen az Északi Áramlaton keresztül történő szállítást már korábban leállították. A déli útvonal: Törökország, Bulgária, Szerbia, Magyarország. Európa egyre nagyobb energiaválságban van - tette hozzá.

Gazprom
gázszállítás

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű