Ugrás a tartalomra
Tanjug/WECT-TV via AP

Lecsapott az Isaias

2020-08-04
11:57
Forrás
euronews
Hurrikánná erősödött és elérte Észak-Karolina partjait a trópusi vihar hétfőn éjszaka.
Tanjug/WECT-TV via AP

A Nemzeti Hurrikán Központ a partvidéken életveszélyes viharhullámokra, a nagy mennyiségű várható csapadék miatt villámárvizekre és igen erős, 140 kilométer/órás széllökésekre figyelmeztetett. Az Egyesült Államok elnöke éberségre szólította fel a lakosságot. Az Atlanti-óceán felől érkezett Isaias az idei szezon kilencedik hurrikánja, és az Egyesült Államok keleti partvidéke mentén halad észak felé. A hétvégén már súrolta Floridát, előtte a Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricóban okozott áradásokat, földcsuszamlásokat, valamint emberéleteket is követelt az ítéletidő.

Tanjug/Jason Lee/The Sun News via AP
hurrikán
Isaias
Amerika
vihar
figyelmeztetés
Észak-Karolina

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.