Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Fernando Llano

Lecsapott Mexikó csendes-óceáni partvidékére az Orlene hurrikán

2022.10.04
10:00
Forrás
MTI
Hétfőn óránkénti több mint 130 kilométeres széllel érkezett meg az Orlene hurrikán Mexikó csendes-óceáni partvidékére.

A brit The Guardian online kiadása szerint a trópusi vihar Mazatlán turistavárostól mintegy 65 kilométerre délre, El Rosario városban elektromos kábeleket rángatott meg úgy, hogy szikrákat szórtak.

Tanjug/AP/Fernando Llano

Az Orlene némileg veszített erejéből, miután átrobogott a Mexikó nyugati partvidéke előtt húzódó Islas Marías szigeteken. A fő sziget ritkán lakott, főként kormányzati alkalmazottak élnek rajta, és a legtöbb épület téglából vagy betonból épült.

A hatóságok nem jelentettek azonnal károkat, de a part mentén felfüggesztették a tanítást, lezárták a tengeri kikötőket és óvóhelyeket állítottak fel. A San Blas és Mazatlán települések közötti területen hurrikánriasztás volt érvényben.

Tanjug/AP/Fernando Llano

Jalisco állam kormánya hétfőn felfüggesztette a tanítást a part menti városokban. Sinaloa államban, ahol Mazatlán található, megnyitottak néhány szükségszállót.

Az Orlene egyes helyeken akár 25 centiméteres esőzéseket, valamint part menti áradásokat és veszélyes hullámverést hozhat.

Tanjug/AP/Fernando Llano

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az Orlene sárcsuszamlásokat, a folyók, patakok vízszintjének emelkedését és áradásokat okozhat az alacsonyan fekvő területeken.

A vihar vasárnap kora reggel tetőzött, 4-es erősségű volt, óránként 215 kilométer sebességű széllel.

hurrikán

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.