Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hani Mohammed

Légitámadás érte Jemen fővárosát

2021.03.07
17:37
Forrás
euronews.com
Az akciót egy szaúdi vezetésű katonai koalíció hajtotta végre, amely az Iránnal szövetséges huti lázadók drónjait célozta.

Légitámadás érte Jemen fővárosát vasárnap. A támadásban legalább öt drónt elpusztítottak. Szaúdi médiabeszámoló szerint a drónok civil objektumokra céloztak, pontos helyszíneket azonban nem említettek. Az ország légiereje a közelmúltban többször hajtott végre hasonló támadást. 2019-ben jemeni lázadók támadták meg drónjaikkal a legnagyobb szaúdi olajfinomítót, aminek következtében az ország kőolajkitermelése egy időre napi 5.7 millió hordóval csökkent. Ez a világtermelés körülbelül 5 százaléka.

Jemen
támadás

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.