Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Lemondott Srí Lanka országos rendőrparancsnoka

2019-04-26
10:29
2019-04-26
10:37
Forrás
MTI
Dzsajaszundara a második magas rangú vezető, aki feladja tisztségét amiatt, hogy a nem sikerült megakadályozni a terrortámadást.

Lemondott a Srí Lanka-i országos rendőrparancsnok a húsvétvasárnap elkövetett merényletek miatt. Maitripala Sziriszena, a szigetország államfője ma arról számolt be, hogy Pudzsisz Dzsajaszundara országos rendőrparancsnok bejelentette távozását. Csütörtök este már lemondott a védelmi minisztérium államtitkára. Dzsajaszundara így a második magas rangú vezető, aki feladja tisztségét amiatt, hogy a hatóságok nem tudták elejét venni a vérfürdőnek. A rendőrség bejelentette, hogy mintegy 140 olyan embert keresnek, akik kapcsolatban állhatnak a merényletekkel gyanúsított szervezettel, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaattal. A legfrissebb adatok szerint a merényletsorozatnak 253 halálos áldozata volt.

Srí Lanka
rendőrparancsnok
terror

Most

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.