Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Lemondott Srí Lanka országos rendőrparancsnoka

2019-04-26
10:29
2019-04-26
10:37
Forrás
MTI
Dzsajaszundara a második magas rangú vezető, aki feladja tisztségét amiatt, hogy a nem sikerült megakadályozni a terrortámadást.

Lemondott a Srí Lanka-i országos rendőrparancsnok a húsvétvasárnap elkövetett merényletek miatt. Maitripala Sziriszena, a szigetország államfője ma arról számolt be, hogy Pudzsisz Dzsajaszundara országos rendőrparancsnok bejelentette távozását. Csütörtök este már lemondott a védelmi minisztérium államtitkára. Dzsajaszundara így a második magas rangú vezető, aki feladja tisztségét amiatt, hogy a hatóságok nem tudták elejét venni a vérfürdőnek. A rendőrség bejelentette, hogy mintegy 140 olyan embert keresnek, akik kapcsolatban állhatnak a merényletekkel gyanúsított szervezettel, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaattal. A legfrissebb adatok szerint a merényletsorozatnak 253 halálos áldozata volt.

Srí Lanka
rendőrparancsnok
terror

Most

15:10

Ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát

A jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken Facebook-oldalán. Magyarországot ez a hőhullám várhatóan érdemben nem érinti.
14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.