Ugrás a tartalomra
Tanjug/Indo Tibetan Border Police via AP

Leszakadt egy gleccser Indiában, halottak, eltűntek

2021.02.07
14:47
2021.02.07
18:28
Forrás
Szerbiai RTV, 24.hu
Eddig hét holttestet találtak azokban az áradásokban, amelyek az észak-indiai térségben történtek, miután leszakadt egy gleccserdarab a Himalájáról - írja a Szerbiai RTV.

Legalább 125 embert tartanak nyilván eltűntként, de ez a szám az illetékesek szerint még növekedhet. Többeket evakuálni kellett az árvízveszély miatt – közölték helyi tisztségviselők. A Reuters hírügynökség jelentése szerint egy szemtanú azt mondta, hogy a gleccserlavina olyan gyorsan jött, hogy képtelenség volt bárkit figyelmeztetni, ha az útjában volt. A területen egyébként gyakran történnek villámárvizek és földcsuszamlások. 2013-ban a rekord mennyiségű eső árvizet idézett elő, és csaknem hatezer ember halálát okozta.

gleccser
India
eltűnt
halálos áldozatok

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.