Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Letartóztatások Albániában a pusztító földrengés után

2019-12-14
23:16
2019-12-14
23:30
Forrás
Tanjug, hirado.hu
Több embert őrizetbe vettek az épületbiztonsági előírások megszegése miatt.

Kilenc embert őrizetbe vettek és másik nyolc után körözést adtak ki az albániai hatóságok az 51 életet követelő november 26-i 6,4-es erősségű földrengésben összedőlt létesítmények épületbiztonsági előírásainak megszegése miatt gyilkosság, illetve hivatali visszaélés gyanújával – közölte az albán rendőrség szombaton.

Az ügyészség és a rendőrség szerint a károkat szenvedett ingatlanokat az előírások és egyéb szabványok mellőzésével építhették.

November végi hozzávetőleges adatok alapján a fővárosban legalább 1465, a tengerparti Durresben pedig körülbelül 900 épület súlyosan megrongálódott a földrengésben. Legalább 4000 ember elvesztette az otthonát. A halottak mellett mintegy kétezren megsérültek.

Albánia
földrengés
letartóztat

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.