Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mark Schiefelbei

Letartóztatták a Huawei elnökhelyettesét

2018-12-06
08:38
Forrás
CNN
Az amerikai hatóságok kérésére a kanadai Vencouverben letartóztatták Meng Wanzhou-t a Huawei alapítójának lányát, a cég pénzügyi vezetőjét és elnökhelyettesét.

Az Egyesült Államokban több ügyben is folyik nyomozás a telekommunikációs óriás ellen. Hivatalos közlemény még nem született, de gyaníthatóan az Iránnal és Észak-Koreával szembeni szankciók megsértése miatt került sor a letartóztatásra. A pekingi kanadai nagykövetség tiltakozott a letartóztatás miatt, követelték Wanzhou szabadon bocsájtását. A kanadai hatóságok megkezdték a kiadatási eljárást.

Huawei

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.