Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mark Schiefelbei

Letartóztatták a Huawei elnökhelyettesét

2018-12-06
08:38
Forrás
CNN
Az amerikai hatóságok kérésére a kanadai Vencouverben letartóztatták Meng Wanzhou-t a Huawei alapítójának lányát, a cég pénzügyi vezetőjét és elnökhelyettesét.

Az Egyesült Államokban több ügyben is folyik nyomozás a telekommunikációs óriás ellen. Hivatalos közlemény még nem született, de gyaníthatóan az Iránnal és Észak-Koreával szembeni szankciók megsértése miatt került sor a letartóztatásra. A pekingi kanadai nagykövetség tiltakozott a letartóztatás miatt, követelték Wanzhou szabadon bocsájtását. A kanadai hatóságok megkezdték a kiadatási eljárást.

Huawei

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.