Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Pakisztánban

2020-05-22
13:51
2020-05-22
19:23
Forrás
CNN, Index.hu
Vélhetően a hajtóművekkel volt gondja annak a pakisztáni utasszállító repülőnek, amely ma zuhant le Karacsi egyik lakónegyedében.

A gépen 107 személy volt - 99 utas és a nyolc fős személyzet. A település polgármestere azt mondta, nincsenek túlélők. A CNN szerint a baleset előtt a pilóta vészjelzéseket adott le. Elvesztettük a hajtóműveket, visszafordulunk! - üzente, és a leszállópálya azonnali szabaddá tételét kérte a földi irányítástól. Ezt követően megszakadt a kapcsolat. Korábban a futómű meghibásodására is gyanakodtak. A baleset okát hivatalosan nem erősítették meg.
A jelentések szerint a repülőgép Lahoréból tartott Karacsiba, amikor problémák merültek fel. Szemtanúk elmondása szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is. A közösségi médiában képek és felvételek jelentek meg a helyszínről. Füst, riadt emberek és a romok láthatók. A gépen 107 személy volt - 99 utas és a nyolc fős személyzet.

repülőgép
baleset
szerencsétlenség
lezuhant
utasszállító
Pakisztán
Karacsi

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.
15:47, Frissítve: 17:14

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű