Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Tyler Pasciak LaRiviere/Chicago Sun-Times

Lövöldözés az amerikai függetlenség napján tartott felvonuláson - sok a halott

2022.07.04
20:55
2022.07.05
07:08
Forrás
hirado.hu
Az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre

Legkevesebb hat ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés. A tájékoztatás szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét. A CNN információi szerint az elkövető egy 18-20 éves fehér férfi.

A Chicago Sun-Times című helyi lap úgy tudja, hogy a lövések nagyjából tíz perccel a felvonulás kezdetét követően dördültek el. A WGN tévé szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre. A Chicago Sun-Times közlése szerint 26 embert a Highland Park kórházba, ötöt pedig az Evanston kórházba szállítottak. Többségük lőtt sebek miatt, de néhányan a kialakult káosz következtében szenvedtek sérüléseket.    

lövöldözés
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.