Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

Lövöldözés volt a Mol pakisztáni telepénél - hat ember halt meg

2023.05.23
10:58
Forrás
Reuters, Index
A Reuters információi szerint iszlamista fegyveresek rohamozták meg a földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén. A támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr vesztette életét.

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget. Különböző militáns csoportok – köztük a pakisztáni tálibok – évek óta az északnyugati régió távoli hegységeiből irányítják tevékenységüket, és az állam elleni hadjáratukban támadásokat indítanak a biztonsági erők és az infrastruktúra ellen.

Mol
Pakisztán
lövöldözés

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű