Ugrás a tartalomra

Lövöldözéses merénylet történt Izraelben - VIDEÓ

2024.02.22
13:07
Forrás
Pannon RTV
Három palesztin személy járművekkel támadott meg egy ellenőrzőpontot Jeruzsálem közelében. Egy személy életét veszítette, tizenegyen megsérültek. Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen. A harmadik elkövetőt a rendőrség fogta el.

Egy személy életét vesztette, több személy megsebesült, közülük hárman életveszélyesen egy Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben. A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maále Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak az ellenőrző pontnál várakozó autókra. Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen, a harmadiknak sikerült elmenekülnie a helyszínről, de a biztonságiak a környék átfésülése során őt is azonosították és ártalmatlanították.

Az éjszakai izraeli légitámadások során Rafahban három személy meghalt a palesztin média jelentései szerint. Arról is beszámoltak, hogy több más települést is támadás ért. A palesztin egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt éjjel 99 személy vesztette életét a Gázai övezetben, de ezt az állítást lehetetlen ellenőrizni. Az izraeli hadsereg az áldozatok számát illetően nem nyilatkozott.

A libanoni média jelentése szerint az izraeli tüzérség támadásokat hajt végre dél-libanoni városok ellen a határ közelében. Az ágyúzást két páncéltörő rakéta kilövése előzte meg. Az egyik lövedék egy izraeli házat talált el. Az izraeli hadsereg nem kommentálta a libanoni média állításait.

Izrael
merénylet

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.