Ugrás a tartalomra
Pixabay/ArtsyBee

Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja

2020-12-01
15:16
Forrás
MTI
A világon összesen 38 millió a HIV-fertőzöttek száma. 2019-ben 1,7 millió új fertőzöttet és 690 ezer halálos áldozatot regisztráltak - derül ki az MTI-n közzétett adatokból.

Világszerte december elsején hívják fel a figyelmet az AIDS elleni küzdelem fontosságára. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ és az Egészségügyi Világszervezet információi szerint tavaly 136 ezerrel nőtt a HIV-fertőzöttek száma Európában. Szakemberek a biztonságos együttlét mellett a rendszeres szűrésre kívánják felhívni a figyelmet, mivel a korai felismerés és kezelés hozzájárulhat a fertőzés terjedésének lassításához.

AIDS

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.