Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ma van a sajtószabadság világnapja

2020.05.03
12:39
2020.05.03
12:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a médiának kulcsszerepe van az álhírek elleni harcban is.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet arra is figyelmeztet, hogy az újságírók számára biztosítani kell a félelem nélküli munkavégzést. 

A szerbiai médiahelyzet kapcsán Zoran Pašalić köztársasági polgári jogvédő azt nyilatkozta, hogy a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás területén nem történt előrelépés az elmúlt évben Szerbiában, ugyanis több médiaszabadságot veszélyeztető jogsértés is történt.

A szerbiai kultúráért felelős minisztérium gratulált a nap alkalmából az újságíróknak, és felhívta a figyelmüket arra, hogy fordítsanak több figyelmet az információk hitelességére, munkájukat pedig felelősen és szakmai szempontok szerint végezzék.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által elfogadott napot minden évben világszerte megtartják, cél a szabad sajtó és a szabad véleménynyilvánítás fontosságára való figyelemfelhívás.

sajtószabadság
világnap
nemzetközi
Egyesült Nemzetek Szervezete

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.