Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ma van a sajtószabadság világnapja

2020.05.03
12:39
2020.05.03
12:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a médiának kulcsszerepe van az álhírek elleni harcban is.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet arra is figyelmeztet, hogy az újságírók számára biztosítani kell a félelem nélküli munkavégzést. 

A szerbiai médiahelyzet kapcsán Zoran Pašalić köztársasági polgári jogvédő azt nyilatkozta, hogy a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás területén nem történt előrelépés az elmúlt évben Szerbiában, ugyanis több médiaszabadságot veszélyeztető jogsértés is történt.

A szerbiai kultúráért felelős minisztérium gratulált a nap alkalmából az újságíróknak, és felhívta a figyelmüket arra, hogy fordítsanak több figyelmet az információk hitelességére, munkájukat pedig felelősen és szakmai szempontok szerint végezzék.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által elfogadott napot minden évben világszerte megtartják, cél a szabad sajtó és a szabad véleménynyilvánítás fontosságára való figyelemfelhívás.

sajtószabadság
világnap
nemzetközi
Egyesült Nemzetek Szervezete

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű