Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Daniel Cole

Macron köszöntője nem volt túl derűlátó

2022.01.01
12:43
Forrás
Szerbiai RTV
Emmanuel Macron elnök arra figyelmeztette a franciákat újév-köszöntő beszédében, hogy nehéz napok következnek a koronavírus-fertőzések megugrása miatt.

Egyúttal ígéretet tett arra, hogy továbbra is segíti a járvány miatt erőteljesen negatívan érintett vállalkozásokat. A kulturális helyszíneket, a turizmust és a sportot említette, mint olyan ágazatokat, amelyek szembesülnek a vírus újjáéledésének gazdasági következményeivel. Tegnap rekordszámú új esetet regisztráltak Franciaországban, 232 ezer új fertőzöttet azonosítottak.

Emmanuel Macron
Franciaország
szilveszter

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.