Ugrás a tartalomra
Pixabay/DenisDoukhan

Madarak tucatjai lettek az egérinvázió áldozatai Ausztráliában

2021.06.08
12:38
Forrás
ng.024.hu
Egerek milliói lepték el az ausztráliai Új-Dél-Wales állam vidékeit.

Rózsás kakaduk tucatjai lehettek az ausztrál egérinvázió áldozatai. Egerek milliói lepték el az ausztráliai Új-Dél-Wales állam vidékeit, hatalmas károkat okozva a házakban és a termésben – jelentették hírügynökségek 2021. május végén. A környezetvédelmi hivatal arra kérte a lakosokat, hogy legyenek óvatosak az egyre növekvő egérinvázió elleni harcban, figyeljenek a méreg mennyiségére és a kihelyezésre.

A hatósági vizsgálat megállapította, hogy madarak pusztultak el, miután a méregből ehettek, mintegy száz rózsás kakadu tetemére bukkantak. A hatóság arra gyanakszik, hogy méreg okozta a kakaduk elhullását, a vizsgálat ezt még nem erősítette meg. A rágcsálóirtásra széles körben használt cink-foszfid nem feltétlenül veszélyezteti a helyi madarakat – mondták az illetékesek.

egérinvázió
madarak
Ausztrália
méreg

Most

18:01, Frissítve: 21:29

Vajdaság Tóthfaluba költözött egy napra

Vásári forgatag, színes, hangos és vidám programok több helyszínen. Minden korosztály talál magának valami nagyon érdekeset. Felavatták a Mini Délvidék Parkot. Az esemény a nemzeti összetartozás évének vajdasági zárórendezvénye.

Népszerű