Ugrás a tartalomra
Pixabay/DenisDoukhan

Madarak tucatjai lettek az egérinvázió áldozatai Ausztráliában

2021.06.08
12:38
Forrás
ng.024.hu
Egerek milliói lepték el az ausztráliai Új-Dél-Wales állam vidékeit.

Rózsás kakaduk tucatjai lehettek az ausztrál egérinvázió áldozatai. Egerek milliói lepték el az ausztráliai Új-Dél-Wales állam vidékeit, hatalmas károkat okozva a házakban és a termésben – jelentették hírügynökségek 2021. május végén. A környezetvédelmi hivatal arra kérte a lakosokat, hogy legyenek óvatosak az egyre növekvő egérinvázió elleni harcban, figyeljenek a méreg mennyiségére és a kihelyezésre.

A hatósági vizsgálat megállapította, hogy madarak pusztultak el, miután a méregből ehettek, mintegy száz rózsás kakadu tetemére bukkantak. A hatóság arra gyanakszik, hogy méreg okozta a kakaduk elhullását, a vizsgálat ezt még nem erősítette meg. A rágcsálóirtásra széles körben használt cink-foszfid nem feltétlenül veszélyezteti a helyi madarakat – mondták az illetékesek.

egérinvázió
madarak
Ausztrália
méreg

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.