Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

A magyarországi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa

2019-12-15
14:43
Forrás
MTI
A kongresszus szeptember közepén lesz Budapesten.

A szeptemberben Budapesten esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa a Szent Péter téren, advent harmadik vasárnapján mondott beszédében. Ferenc pápa kiemelte, kevesebb mint egy év van hátra a szeptember 13. és 20. között megrendezendő kongresszusig. Az egyházfő idézte a magyarországi esemény bibliai jelszavát: Minden forrásom belőled fakad. Ferenc pápa kifejtette, reményei szerint a budapesti kongresszus megújulást indíthat el a keresztény közösségekben, olyan eucharisztikus kultúra fakadásával, amely képes a jóakaratú embereket a szeretet, béke, család, a teremtett világ védelme érdekében ösztönözni.

Ferenc pápa
Vatikán
advent
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
szeptember
Budapest

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.