Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

A magyarországi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa

2019-12-15
14:43
Forrás
MTI
A kongresszus szeptember közepén lesz Budapesten.

A szeptemberben Budapesten esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa a Szent Péter téren, advent harmadik vasárnapján mondott beszédében. Ferenc pápa kiemelte, kevesebb mint egy év van hátra a szeptember 13. és 20. között megrendezendő kongresszusig. Az egyházfő idézte a magyarországi esemény bibliai jelszavát: Minden forrásom belőled fakad. Ferenc pápa kifejtette, reményei szerint a budapesti kongresszus megújulást indíthat el a keresztény közösségekben, olyan eucharisztikus kultúra fakadásával, amely képes a jóakaratú embereket a szeretet, béke, család, a teremtett világ védelme érdekében ösztönözni.

Ferenc pápa
Vatikán
advent
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
szeptember
Budapest

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű