Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/orzalaga)

Már 18 országban van jelen a majomhimlő

2022.05.25
14:11
Forrás
euronews
Megjelent a majomhimlő a Perzsa-öböl mentén is.

18-ra emelkedett azon országok száma, ahol regisztrálták az afrikai országokra jellemző betegséget. Az egészségügyi szakemberek ugyan azt állítják, hogy kicsi az esély egy világméretű járvány kialakulására, a fertőzöttek száma minden bizonnyal emelkedni fog.

Afrikán kívül már több mint 230 majomhimlős esetet regisztráltak az egészségügyi szervezetek. A majomhimlő főleg érintéssel vagy nemi úton terjed. A lappangási ideje 5 és 21 nap között van, mielőtt megjelennek az első tünetek.

A legjellemzőbb tünetek közé tartozik a láz, a fej- és izomfájdalom, a megduzzadt nyirokcsomók, hidegrázás, valamint a látható kiütések.

majomhimlő
járvány

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű