Ugrás a tartalomra

Már éjfél előtt sötétbe borul az Eiffel-torony

2022.09.14
10:47
Forrás
Index.hu
A párizsi hatóságok energiamegtakarítás céljából a fűtési szezon kezdetét is egy teljes hónappal eltolják, így október közepe helyett november közepén veszi kezdetét.

Szeptember 23-án 23 óra 45 perckor lekapcsolják az Eiffel-torony világítását az utolsó látogató távozása után - jelentette be Párizs polgármestere. Hagyományosan hajnali egyig lenne kivilágítva a francia főváros ikonikus tornya, ám hasonlóan több más műemlékhez és önkormányzati épülethez, így az Eiffel-torony is éjfél előtt negyedórával sötétbe borul. A polgármester szerint erre azért van szükség, mert Európa más országaihoz hasonlóan Franciaországot is energia-veszélyhelyzet fenyegeti. A párizsi hatóságok energiamegtakarítás céljából a fűtési szezon kezdetét is egy teljes hónappal eltolják, így október közepe helyett november közepén veszi kezdetét.

Eiffel-torony
Franciaország

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.