Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Rafael Yaghobzade

Már éjfél előtt sötétbe borul az Eiffel-torony

2022.09.14
10:47
Forrás
Index.hu
A párizsi hatóságok energiamegtakarítás céljából a fűtési szezon kezdetét is egy teljes hónappal eltolják, így október közepe helyett november közepén veszi kezdetét.

Szeptember 23-án 23 óra 45 perckor lekapcsolják az Eiffel-torony világítását az utolsó látogató távozása után - jelentette be Párizs polgármestere. Hagyományosan hajnali egyig lenne kivilágítva a francia főváros ikonikus tornya, ám hasonlóan több más műemlékhez és önkormányzati épülethez, így az Eiffel-torony is éjfél előtt negyedórával sötétbe borul. A polgármester szerint erre azért van szükség, mert Európa más országaihoz hasonlóan Franciaországot is energia-veszélyhelyzet fenyegeti. A párizsi hatóságok energiamegtakarítás céljából a fűtési szezon kezdetét is egy teljes hónappal eltolják, így október közepe helyett november közepén veszi kezdetét.

Eiffel-torony
Franciaország

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű