Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Denis Onyodi/IFRC

Már több mint ezer halálos áldozata van Idai-ciklonnak

2019-03-19
12:11
Forrás
Euronews
A hatóságok becslése szerint ezernél is több halálos áldozata lehet a Mozambikon átsöprő Idai-ciklonnak. A vihar özönvízszerű csapadékot zúdított a kelet-afrikai országra, házakat, szántókat elöntve.

Pontos információk nem állnak rendelkezésre az ország szegényes kommunikációs infrastruktúrája és a hatósági szervek hálózatának kiépítetlensége miatt.

Az Orvosok Határok Nélkül szervezet beszámolója szerint 11 ezer háztartás van továbbra is víz alatt Mozambik keleti partvidékén. Éhínség fenyegeti az országot, mivel a termőföldek nagy részét is elpusztította az ítéletidő. Az ENSZ a Vöröskereszttel közösen segélyszállítmányokat indított a térségbe.

A vihar Malawiben és Zimbabwében már a hétvégén végigsöpört, több mint 200 halottat hátrahagyva.

Idai-ciklon
Mozambik

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.