Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Denis Onyodi/IFRC

Már több mint ezer halálos áldozata van Idai-ciklonnak

2019-03-19
12:11
Forrás
Euronews
A hatóságok becslése szerint ezernél is több halálos áldozata lehet a Mozambikon átsöprő Idai-ciklonnak. A vihar özönvízszerű csapadékot zúdított a kelet-afrikai országra, házakat, szántókat elöntve.

Pontos információk nem állnak rendelkezésre az ország szegényes kommunikációs infrastruktúrája és a hatósági szervek hálózatának kiépítetlensége miatt.

Az Orvosok Határok Nélkül szervezet beszámolója szerint 11 ezer háztartás van továbbra is víz alatt Mozambik keleti partvidékén. Éhínség fenyegeti az országot, mivel a termőföldek nagy részét is elpusztította az ítéletidő. Az ENSZ a Vöröskereszttel közösen segélyszállítmányokat indított a térségbe.

A vihar Malawiben és Zimbabwében már a hétvégén végigsöpört, több mint 200 halottat hátrahagyva.

Idai-ciklon
Mozambik

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű