Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Niall Carson

Mától legális az abortusz Észak-Írországban

2019-10-22
12:41
Forrás
euronews.com
Január elsejétől az azonos neműek házassága is törvényessé válik.

A régóta vitatott és érzékeny témákban a londoni parlament még júliusban döntött, azért, hogy jogharmonizáció legyen az Egyesült Királyság többi részével. Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták. Az Amnesty International kampányfőnöke szerint, ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az azonos nemű párok, valamint az abortusztilalom miatt szenvedő nők számára. Azonban nincs mindenki ezen az állásponton. A britpárti Demokratikus Unionista Párt képviselője szerint ez egy nagyon szomorú nap az ország számára. Gondolni kell azokra akik szomorúak, mert úgy érzik, ez sérti az emberi méltóságot és az életet - tette hozzá.

Észak-Írország
abortusz
azonos neműek házassága

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.