Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Niall Carson

Mától legális az abortusz Észak-Írországban

2019-10-22
12:41
Forrás
euronews.com
Január elsejétől az azonos neműek házassága is törvényessé válik.

A régóta vitatott és érzékeny témákban a londoni parlament még júliusban döntött, azért, hogy jogharmonizáció legyen az Egyesült Királyság többi részével. Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták. Az Amnesty International kampányfőnöke szerint, ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az azonos nemű párok, valamint az abortusztilalom miatt szenvedő nők számára. Azonban nincs mindenki ezen az állásponton. A britpárti Demokratikus Unionista Párt képviselője szerint ez egy nagyon szomorú nap az ország számára. Gondolni kell azokra akik szomorúak, mert úgy érzik, ez sérti az emberi méltóságot és az életet - tette hozzá.

Észak-Írország
abortusz
azonos neműek házassága

Most

11:26, Frissítve: 11:32

Új nevet kap Csongrád-megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.