Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

Még mindig keresik az utrechti lövöldözőt

2019-03-18
12:28
2019-03-18
19:29
Forrás
MTI, BBC
Három halottja és kilenc sebesültje van a hétfő délelőtti hollandiai lövöldözésnek, amely egy villamoson zajlott Utrechtben. A rendőrség egy 37 éves török férfit gyanúsít a támadás elkövetésével.

A 350 ezer fős Utrechtben több helyen is volt lövöldözés. Az illetékesek szerint akár terrortámadás is lehetett.

A tartományban maximális szintre emelték a terrorkészültséget. Megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hollandia repülőterein és fontosabb középületeinél, valamint a kormány székhelyén Hágában is. Mark Rutte holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az esetet, és rendkívüli kormányülést hívott össze. Az elkövető még szabadlábon van. A rendőrség nagy erőkkel indított utána hajtóvadászatot. A városban leállították a villamosközlekedést, az utrechti egyetem kampuszát is lezárták.

Utrecht
lövöldözés

Most

08:50, Frissítve: 09:06

Gyilkosság és öngyilkosság Kruševacon

Lelőtte feleségét és annak testvérét szombaton délelőtt egy kruševaci kávézó teraszán az 57 éves M.J., majd elmenekült a helyszínről - áll a szerb belügyminisztérium közleményében.
08:44

Bojkott mellett döntött az ellenzék

A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.