Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hiro Komae

Még mindig nincs végleges eredménye az amerikai elnökválasztásnak

2020-11-06
12:17
2020-11-06
16:10
Forrás
MTI, hirado.hu
Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelölt megelőzte szavazatszámban az újraválasztásáért versenyző republikánus Donald Trumpot a billegő államnak számító Georgiában helyi idő szerint péntek reggel.

Ezzel óriási lépést tett a győzelem felé. Pennsylvaniában néhány perce nyilvánosságra hozták mintegy 20 000 szavazat eredményét, ezek alapján Biden átvette a vezetést. A billegő államok közül nem sokan számítottak arra, hogy a hagyományosan republikánus Georgiában fordítanak a demokraták. Itt utoljára 1992-ben győztek Bill Clinton vezetésével.

Tanjug/AP Photo/Paul Sancya

Az államot Trumpnak mindenképpen hoznia kell, hogy életben tartsa esélyeit. A korábbi 300 ezres hátrányát Biden folyamatosan ledolgozta, és péntek reggelre 917 szavazatos előnyre tett szert a republikánus bástyának számító államban. Akkor kezdett el előzni, amikor a levélszavazatokat kezdték el regisztrálni.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Könnyen lehet az is, hogy az államban újra kell majd számolni a szavazatokat, ugyanis Georgia választási törvénye szerint ha a jelöltek közötti különbség kisebb félszázaléknyinál, akkor ez kérhető.

Amerika
Egyesült Államok
elnökválasztás
Joe Biden
Donald Trump

Most

18:15

Halálosabb lehet a mutálódott vírus

A Nagy-Britanniában regisztrált új koronavírus-variáns amellett, hogy gyorsabban képes terjedni, az első kutatások szerint 30 százalékkal halálosabb is lehet - ezt jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.
15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.