Ugrás a tartalomra
Pixabay

Megállapodás született az egységes töltők bevezetéséről

2022.06.07
14:23
Forrás
MTI
2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az USB-C típusú töltővel lesz árusítható az Európai Unióban - erről állapodott meg az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa.

A megállapodás célja, hogy fenntarthatóbbá tegye a termékeket, csökkentse az elektronikai hulladék mennyiségét, és megkönnyítse a fogyasztók életét - írta közleményében az Európai Parlament.

Az új szabályok értelmében 2024-től a vezetékes kábelen keresztül újratölthető mobiltelefonokat, táblagépeket, e-olvasókat, tölthető fülhallgatókat, digitális fényképezőgépeket, kézi videójáték-konzolokat és a hordozható hangszórókat gyártótól függetlenül USB-C porttal kell felszerelni. A fogyasztóknak tehát egyetlen eszközre lesz szükségük a hordozható elektronikus eszköz legtöbbjének töltéséhez, a töltők pedig alkalmazhatók lesznek új berendezések vásárlása esetén is.

töltő
Európai Unió
Európai Parlament
Európai Tanács

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.