Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Aurelien Morissard

Megállhat az élet az országos sztrájkok miatt Franciaországban

2022.10.18
08:21
Forrás
Euronews
Országos sztrájkot hirdettek a francia szakszervezetek keddre. Magasabb béreket követelnek, és a tiltakozásuk célja többek között az is, hogy megvédjék a sztrájkjogot Franciaországban.

Több ágazatban is komoly fennakadások várhatóak, beleértve a tömegközlekedést, az oktatást, sőt az egészségügyet is. Vasárnap Párizsban az ellenzéki francia radikális baloldal által megszervezett tüntetésen több tízezren ezren vonultak fel, hogy a franciaországi magas megélhetési költségek és a francia kormány klímatétlensége ellen tiltakozzanak. A mai megmozdulás várhatóan növeli a feszültséget az országban.

Franciaország
sztrájk

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.