Ugrás a tartalomra
Tanjug/Chinatopix via AP

Megemeli a kínai importra kivetett vámokat Donald Trump

2019-08-24
12:38
2019-08-24
12:46
Forrás
MTI
Trump tudatta: 250 milliárd dollár értékű kínai árucikkekre a vámot 25 százalékról 30-ra, a szeptemberre tervezett 300 milliárd dollár értékű árura kirovandót pedig 10-ről 15 százalékra emeli.

Ezt tegnap jelentette be az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében.

Elemzők szerint ezzel csaknem valamennyi kínai importportéka vámtételét megemeli. A döntést az amerikai elnök azt követően hozta nyilvánosságra, hogy megbeszélést folytatott gazdasági és kereskedelmi tanácsadóival.

Donald Trump ezzel Peking döntésére válaszolt, amely szerint a kínai kormány 75 milliárd dollár értékű amerikai importárura 5-10 százalékos pótvámot vet ki. Trump egyben felszólította az amerikai cégeket, hogy hozzák vissza az Egyesült Államokba a Kínába kiszervezett termelést.

Donald Trump
vám
kínai

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.