Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Eugene Hoshiko

Megérkezett Belgrádba a Diamond Princess két szerbiai utasa

2020-02-21
15:07
2020-02-21
15:14
Forrás
Szerbiai RTV
Az óceánjárót a koronavírus miatt február 5-én helyezték karantén alá Yokohama kikötőjében. A hajó 3711 utasának evakuálása a héten kezdődött meg.

Fotó:Tanjug/AP/Eugene Hoshiko

A turistahajó két szerbiai utasa is hazautazhatott. Őket most a belgrádi fertőző és trópusi betegségekkel foglalkozó klinikán vizsgálják.

Miután a hajót az összes utas elhagyja, megkezdődik a legénység evakuálása is. Így már hazafelé tart a Diamond Princess utasszállító hajón szolgálatot teljesítő egyik szerb állampolgár is. Ez azután vált lehetővé, hogy a személy eredménye negatív lett a koronavírus-teszten. Őt az olasz kormány repülőgépével szállítják el Japánból.

Fotó:Tanjug/AP/Jae C. Hong

A szóban forgó személy nem Dusnoki Dániel, aki néhány nappal ezelőtt exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek. Dániel jól van, nem kapta el a vírust. Egy montenegrói állampolgár azonban nem jöhet haza, mert a rajta végzett koronavírusteszt pozitív lett. A hajón egyébként 3711 személy utazott, közülük eddig ketten veszítették életüket a fertőzés következtében, 29 ember állapota pedig kritikus. A Diamond Princess óceánjárón egyébként vannak még szerb állampolgárok, az ő sorsuk még bizonytalan.

koronavírus
Diamond Princess

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.