Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai és a franciaországi mecsetek környékén

2019-03-16
08:22
2019-03-16
08:30
Forrás
MTI
A 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi kettős terrortámadás hatására vezetik be a szigorúbb biztonsági intézkedéseket - jelentették be pénteken a brit és a francia hatóságok is.

A nagy-britanniai muzulmánok reprezentatív szervezete arra kérte a brit kormányt, hogy lépjen fel hatékonyabban a muzulmánokat és más kisebbségeket fenyegető szélsőjobboldali veszéllyel szemben. Aggodalmat váltott ki franciaországi muzulmán vezetők részéről is a merényletsorozat, ezért a hatóságok bejelentették, hogy megerősítik a muzulmán vallási helyek körüli biztonsági intézkedéseket. Az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen követtek el terrortámadást. Az ausztrál férfi, aki Brenton Tarrantként azonosította magát, egy kamera segítségével a Facebookon élőben közvetítette ámokfutását a Maszdzsid an-Núr mecsetnél. A férfi a közvetítés előtt közölt egy 74 oldalas kiáltványt, amelyben leszögezi: fehér bőrű ausztrál, rasszista, tettét bevándorlás-ellenessége motiválta.

mecset
Új-Zéland
terrortámadás

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.