Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Yui Mok/PA

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén

2019-03-15
19:08
2019-03-15
19:15
Forrás
MTI
Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi kettős terrortámadás hatására – jelentette be pénteken a brit rendőrség.

„Növeljük a járőrök számát a mecsetek körül, valamint jelenlétünket minden vallási közösség közelében. A szélsőségesség minden formáját nagyon komolyan vesszük” – írta közleményében Neil Basu, a londoni rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője.

Aggodalmat váltott ki franciaországi muzulmán vezetők részéről is a merényletsorozat, ezért az ottani hatóságok is bejelentették, hogy megerősítik a muzulmán vallási helyek körüli biztonsági intézkedéseket.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

A párizsi nagy mecset közleményben ítélte el a „szörnyű merényletet”, és azt kérte „minden hívőtől, bárhol is legyenek, hogy legyenek elővigyázatosak a vallási feladataik teljesítésekor”.

Nagy-Britannia
mecset
terrortámadás

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.