Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Yui Mok/PA

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén

2019-03-15
19:08
2019-03-15
19:15
Forrás
MTI
Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi kettős terrortámadás hatására – jelentette be pénteken a brit rendőrség.

„Növeljük a járőrök számát a mecsetek körül, valamint jelenlétünket minden vallási közösség közelében. A szélsőségesség minden formáját nagyon komolyan vesszük” – írta közleményében Neil Basu, a londoni rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője.

Aggodalmat váltott ki franciaországi muzulmán vezetők részéről is a merényletsorozat, ezért az ottani hatóságok is bejelentették, hogy megerősítik a muzulmán vallási helyek körüli biztonsági intézkedéseket.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

A párizsi nagy mecset közleményben ítélte el a „szörnyű merényletet”, és azt kérte „minden hívőtől, bárhol is legyenek, hogy legyenek elővigyázatosak a vallási feladataik teljesítésekor”.

Nagy-Britannia
mecset
terrortámadás

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.