Ugrás a tartalomra
Pixabay/AdinaVoicu - illusztráció

Meghaladta a pandémia előtti szintet az üvegházhatású gázok kibocsátása

2022.05.19
15:50
2022.05.19
15:58
Forrás
elobolygonk.hu
Az uniós gazdaság üvegházhatásúgáz-kibocsátása 2021 negyedik negyedévében 1041 millió tonna volt, mely kismértékben már meg is haladta a pandémia előtti időszak kibocsátását.

A tevékenységi körök közül a feldolgozóiparban történt tavaly a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátás – derül ki az Eurostat adataiból. Az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 2021 negyedik negyedévében 8 százalékkal nőtt 2020 azonos időszakához képest, amit a termelés járvány miatti leállás utáni helyreállásának tulajdonítanak. A legnagyobb szén-dioxid-kibocsátást a feldolgozóipar mellett a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás és légkondicionálás okozta, azonban a mezőgazdaságban is jelentős mennyiségű szén-dioxid termelődött.

A szén-dioxid-kibocsátás pandémia előtti szintre történő emelkedése ellenére továbbra is csökken az unióban a károsanyag-kibocsátás.

kibocsátott gázok
üvegházhatású gázok
EU
Európai Unió
környezetszennyezés

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.