Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mégis megépül az Északi Áramlat 2 elnevezésű gázhálózat

2021-01-26
08:45
2021-01-26
08:51
Forrás
Tanjug
A vezeték immár 94 százalékban megépült, de a földgázpiac szereplői közötti folyamatos súrlódás okoz fennakadást.

A legutóbb információk szerint a Fortuna elnevezésű építőipari hajó legénysége mégis folytatja a gázvezeték befejezéséhez szükséges munkát a dán vizeken – írja a Tanjug. Az Északi Áramlat 2 kapacitása 55 milliárd köbméter gáz lesz évente. A vezeték az orosz partoktól a Balti-tengeren keresztül ér Németországba.

Az építkezés egyik legnagyobb ellenzője az Amerikai Egyesült Államok, amely folyamatosan szankciókkal sújtja a kivitelezőket. Januárban a KVT-RUS vállalat tulajdonában levő Fortuna építkezési hajó ellen indított szankciókat Amerika.

Északi Áramlat
gázhálózat
épül

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.