Ugrás a tartalomra
Tanjug/State Government of Victoria via AP

Megkeserítették a szilveszterezést a bozóttüzek Ausztráliában

2020.01.01
03:51
Forrás
HVG/MTI
Új-Dél-Wales partvidékén nem működnek a mobiltelefonok, az internet, sok helyen nincs villany, számos utat, autópályát le kellett zárni.

A távközlés és az áramszolgáltatás azért szakadt meg több helyen, mert a tüzek miatt megrongálódtak a távvezetékek és átjátszó tornyok.

Victoria állam Maracoota városában legalább négyezren rekedtek tengerparti strandokon éjszakára, mert a közelben tomboló lángok a várost fenyegetik és az odavezető összes út járhatatlanná vált a tüzek miatt. A Sydneyből délre vezető autópályának 350 kilométer hosszú szakaszát le kellett zárniuk a hatóságoknak.

A tervek szerint szerdán a hadsereg segítségével, helikopterekkel és kétéltű járművekkel élelmet és vizet visznek a lángoktól elzárt településekre, illetve kihozzák onnan azokat, akik menekülni akarnak.

Ami az időjárást illeti, kedden Sydney nyugati felében 46 Celsius-fokot mértek. A meteorológusok előrejelzése szerint valamelyest enyhülhet a rekkenő hőség csütörtökön és pénteken, ám hétvégére visszatér a 40 fok feletti kánikula.

szilveszter
Ausztrália
bozóttűz
tűz
hőség
kánikula
tűzoltás

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.