Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zhang Yuwei/Xinhua via AP

Megközelíti a 13 millió 800 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban

2020-07-16
14:02
2020-07-16
14:08
Forrás
MTI
A worldometers adatai szerint már több mint 8 millióan győzték le a kórt, annak szövődményeibe pedig mintegy 600 ezren haltak bele.

A járvány továbbra is az Amerikai Egyesült Államokban tombol leginkább. A betegek száma 3 millió 600 ezer felett jár, és több mint 140 ezeren haltak bele a kórba.

A fertőzöttségi szintet tekintve Brazília a második a sorban. A dél-amerikai országban csaknem 2 millió fertőzöttet tartanak nyilván. Az elhunytak száma pedig 75 ezer felett jár.

Az európai országok közül Olaszországban és Spanyolországban a legtöbb a fertőzött. Előbbi megtiltotta a Szerbiából és Montenegróból történő belépést, mivel mindkét ország a kockázatos csoportba tartozik járványügyi szempontból - közölte Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter. A határozat alapján lezárták a légi, a vasúti és minden egyéb forgalmat, amely Olaszországot az említett területekkel köti össze, közölte az ANSA hírügynökség.Speranza elmondta, hogy a világ a pandémia „legsúlyosabb szakaszába” lépett, és a lehető legnagyobb elővigyázatosságra van szükség.

koronavírus
világ
fertőzöttek
USA

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.