Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Megölték Amir Khalifa Umárt

2020-01-14
08:36
Ő volt az Iszlám Állam terrorszervezet afrikai ágának egyik befolyásos vezetője.

Légicsapással végeztek vele. A dzsihadisták egyre több támadást hajtottak végre az elmúlt időben a Csád-tó környéki országok ellen. A kis szigetekkel, mocsarakkal tűzdelt terület katonailag nehezen ellenőrizhető. A szervezet rendszeresen hajt végre támadásokat Kenyában megtorlásul az miatt, hogy az ország 2011-ben katonákat küldött Szomáliába a közös határ menti támadások és emberrablások miatt.

Iszlám Állam
terror
Amir Khalifa Umár
megölték

Most

14:22

Drágul a cigaretta

Februártól 10 dinárral emelkedik a cigaretta dobozonkénti ára Szerbiában. A Večernje novosti napilap szerint ennyivel drágulnak a zentai JTI dohányipari cég termékei. Az áremelésre a luxusadó rendszeres összehangolása miatt kerül sor.
12:30

Ingyenes online gazdafórumon vehetnek részt a termelők

Több héten át tartó gazdafórumot indít a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány. Az előadások online kísérhetők a VASZ honlapján, a regisztráció és a virtuális részvétel ingyenes a termelők számára.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.