Ugrás a tartalomra
pixabay/263582

Megrendült a sportvilág

2020-09-13
08:54
Forrás
hirado.hu
Kivégezték Iránban a birkózó világbajnok Navíd Afkarit.

A sportolót a bíróság bűnösnek találta egy biztonsági őr meggyilkolásában a két évvel ezelőtti kormányellenes tüntetések során – közölte szombaton az iráni állami média.

Afkari beismerő vallomását az iráni állami média a múlt héten közvetítette, de elemzők szerint a felvételt a hatóságok vélhetően kényszerrel csikarták ki. A sportoló ügye nemzetközi visszhangot keltett. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, a Játékosok Világszövetsége és Donald Trump amerikai elnök is felszólalt annak érdekében, hogy kegyelmet kapjon a világbajnok birkózó.

Navid Afkari
birkózó
kivégzés
Irán

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.