Ugrás a tartalomra
Fonet/AP

Megszakítja kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel az Egyesült Államok

2020-05-30
15:20
2020-05-30
21:16
Forrás
Euronews, MTI
Az intézkedést Donald Trump amerikai elnök jelentette be.

Washington megszünteti minden kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel - jelentette be Donald Trump. Az amerikai elnök hozzátette, a WHO nem hozta meg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált reformokat, ezért szakítanak meg vele minden kapcsolatot. A szervezet működéséhez biztosított eddigi amerikai hozzájárulás összegét Washington más szervezetekhez irányítja át.

Donald Trump elmondta, szerinte Kína nem megfelelő információkat adott át a WHO-nak, és folyamatos nyomás alatt tartotta a szervezetet, így félrevezették a világot.

Trump hozzátette, a forrásokat átirányítják más nemzetközi, közegészségügyi projektekre.

Az amerikai elnök szerint a WHO-t érintő kínai nyomásgyakorlás számtalan emberéletet követelt és világszerte okozott gazdasági nehézségeket.

Egészségügyi Világszervezet
Egyesült Államok
Donald Trump

Most

16:09, Frissítve: 16:16

Az 1942-es hideg napokra emlékeztek Újvidéken

Újvidéken megemlékeztek a 79 évvel ezelőtti hideg napok áldozatairól. A központi rendezvényt a Dunai rakparton, a Család nevet viselő emlékműnél tartották. Politikusok, polgárok és az áldozatok leszármazottai is lerótták kegyeletüket.
15:38, Frissítve: 15:46

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
15:07, Frissítve: 15:12

Selyemkiállítás Szabadkán

Selyemkompozíciók és selyemszobrok - ezek tekinthetőek meg A világ története: Utolsó fejezet című kiállításon Szabadkán. A művészpáros, Vana Urošević és Zoran Todović selyemből készült műalkotásainak március elejéig ad otthont a Kortárs Galéria.
14:46, Frissítve: 16:20

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.