Ugrás a tartalomra

Megszületett az EU-tagállamok vezetőinek zárónyilatkozat-tervezete

2022.03.24
15:28
Forrás
Euronews, portfolio.hu
Közös erőfeszítéseket tervez az Európai Unió a vezetékes és a cseppfolyós földgáz, illetve a hidrogén közös beszerzésére – ezt tartalmazza az Európai Unió tagállamok vezetőinek zárónyilatkozat-tervezete, amelybe a Reuters betekintést kapott.

Amennyiben valóban erről is döntenek az EU-csúcson, az azért lenne rendkívüli, mert sosem volt még példa közös gázbeszerzésre. Az energiapolitika ugyanis tagállami hatáskör, amit eddig egyedül intéztek a tagországok.

Közben az orosz olajembargóval kapcsolatban megmaradtak a töréspontok, viszont a gázpiacon egy árplafon bevezetését egyre több uniós ország támogatja. Mindezt annak érdekében, hogy a fogyasztói terheket, illetve az áramárakat kordában lehessen tartani.

Európai Unió
EU csúcs

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.