Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt York

Megtartották a Notre-Dame-ban az első misét a tűz óta

2019-06-15
21:02
2019-06-15
21:19
Forrás
hvg.hu, euronews.com
Néhány tucatnyi, védősisakkal felszerelt közönség előtt tartották az első misét a Notre-Dame-ban azóta, hogy április 15-én tűzvész pusztított a keresztény világ egyik legismertebb székesegyházában.

Az este hatkor kezdődő misét a szentély mögötti kápolnában Michel Aupetit, Párizs érseke tartotta. 

Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt ünnepelhettük meg az oltáriszentséget, hiszen a Notre-Dame e célból épült. Ez a köszönet és a remény üzenete mindazoknak, akiket megindítottak a kereszténység és Franciaország szimbolikus épületével történtek – mondta az érsek.

A meghívott vendégek között voltak azok a milliárdosok is, akik komoly pénzösszegeket ajánlottak fel a székesegyház helyreállítására. Kiderült azonban, hogy a felajánlott 850 millió eurónak eddig mindössze az egytizede érkezett meg. 

A műemlékben továbbra is úgynevezett megerősítési munkálatok folynak.

Notre-Dame

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.